Aan het laden…
2

Onze trainingen

Op deze pagina vind je ons actuele aanbod in trainingen, masterclasses en opleidingen.

Onderwerpen

Akoestiek en geluid

In onze opleidingen akoestiek en geluid leer je over geluidoverdracht en geluidbeheersing bij het ontwikkelen van duurzame en gezonde gebouwen. Voor deze training werkt Nieman Academie samen met Het GeluidBuro, een ingenieursbureau gespecialiseerd in geluid en akoestiek. In deze training leer je de nieuwste technieken en technologieën om een optimale geluidbeleving in je gebouwen te realiseren. 

Bouwfysica

Leer alles over thermische schil, warmtetransport en RC-waarden in de opleiding Post-MBO Bouwfysica. In trainingen zoals Luchtdicht Bouwen of Thermische Schil leer je technologieën voor het bouwen van energie-efficiënte en duurzame gebouwen. 

Bouwregelgeving en bouwbesluit

In de trainingen Bouwregelgeving en bouwbesluit leer je alles over wettelijke en regelgevende kaders rondom duurzaam bouwen zoals bouwvoorschriften, bestemmingsplannen en milieuvoorschriften. 

Brandveiligheid

In onze trainingen en masterclasses rondom brandveiligheid leer je het belang van brandweeringangen, brandweer driehoeken en fire safety engineering. Je leert brandveilige gebouwen realiseren met de nodige evacuatieplannen- en routes. Jij bouwt voortaan duurzaam én brandveilig. 

Energie(transitie) en duurzaamheid

Duurzaamheid en energie staan hoog op de agenda in 2023. Circulaire bouwprocessen, NTA 8800 bepalingsmethodes en lokale warmtenetten zijn de toekomst. Met onze trainingen Energietransitie en duurzaamheid maak je impact in het meewerken aan de duurzame toekomst van bouwend Nederland. 

Kwaliteitsborging

Als aannemer of projectontwikkelaar dien je de kwaliteit van je werf of gebouw steeds te waarborgen. In ons aanbod trainingen en masterclasses leer je in korte tijd alles over kwaliteitsinstrumenten en het  maken van slimme hierin. 

Incompany trainingen

Wil je de service van je werknemers verbeteren of de expertise verhogen van een specifieke afdeling? Dan is een een incompany training wellicht een goed idee. Bij de aanvraag bekijken we deze vraagstukken. Op basis van deze input kiezen we een passende incompany training die bijdraagt aan jouw behoefte.

Nieman Academie

Topdocenten uit de bouwsector

Bij Nieman Academie zijn we trots op de kwaliteit en expertise van onze docenten. Zij zijn professionals in de bouwsector, met relevante kennis op het gebied van duurzame bouwpraktijken en technologieën. Ze voegen een schat aan kennis en ervaring toe aan de trainingen. Met hun begeleiding en ondersteuning, leer je de vaardigheden en concepten die je nodig hebt om een echte impact te maken en je kennis naar een hoger niveau te tillen.

Bouwopleidingen op maat in kleine groepen

Onze docenten geloven dat persoonlijke aandacht en kleine klassen essentieel zijn voor een effectieve leerervaring. Onze trainingen zijn interactief en praktisch. Door deze aanpak kun je in je eigen tempo en op je eigen manier leren. Bovendien creëren onze kleine klassen ook een intieme en collaboratieve leeromgeving die je aanmoedigt om ideeën te delen en van je medecursisten te leren.

Hands-on lessen met realistische cases

Nieman Academie begrijpt het belang van hands-on leren. Al onze cursussen bevatten praktische oefeningen en realistische en zorgvuldig uitgekozen cases. We zorgen er voortdurend voor dat onze trainingen aangepast worden met de nieuwste trends en innoverende technologieën.

Samen kiezen voor een duurzame bouwsector

Wij geloven dat we door het aanbieden van uitgebreide trainingen in de bouw en duurzaamheid, kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een meer veerkrachtige en duurzaam gebouwde omgeving voor de volgende generaties. Nieman Academie is toegewijd om jou te voorzien van de trainingen die je nodig hebt om te slagen in een duurzame en voortdurend innoverende bouwsector.

Ontdek al onze bouwopleidingen.