Aan het laden…
Trainingen Energie(transitie) & duurzaamheid

Training ‘Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad’

Richting 2030 moeten ruim 1,5 miljoen koopwoningen, 1 miljoen huurwoningen en 120.000 utiliteitsgebouwen worden verduurzaamd. Dat maakt de verduurzamingsmarkt zo interessant voor jou als aannemer. 

 

  • Type training Training
  • Niveau MBO+
  • Duur 13.30-17.00
  • Kosten €425
  • Inschrijven

Training ‘Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad’

Introductie

De training

Tijdens deze training praten we je bij over de veranderingen rondom de warmtetransitie in de bestaande woningvoorraad. Daarbij nemen we de Standaard voor Woningisolatie als uitgangspunt.

De Standaard voor Woningisolatie is een nieuwe norm voor de warmtevraag in bestaande woningen. Een woning die eraan voldoet, is geschikt voor duurzame verwarming zonder aardgas. De norm biedt een duidelijk perspectief. Je weet wanneer een woning klaar is voor de toekomst.

 

Voor wie?

Is deze training iets voor jou?

De training is interessant voor medewerkers die zich vanuit hun functie bezighouden met duurzaamheid, bijvoorbeeld werkvoorbereiders en calculators, maar ook adviseurs duurzaamheid en bedrijfsleiders.

Resultaten

Na deze training kun je

Na deze training weet je alles over de veranderingen rondom de warmtetransitie in de bestaande woningvoorraad. We nemen daarbij de Standaard voor Woningisolatie als uitgangspunt.

Programma

Wat ga je doen?

In deze training besteden we kort aandacht aan de achtergronden en doelstellingen van beleid en nieuwe ontwikkelingen. Het zwaartepunt ligt echter op een praktische aanpak voor veel voorkomende woningtypen. Bijzondere aandacht is er voor een verantwoorde stapsgewijze aanpak en de samenhang tussen gebouw- en installatietechniek.

Docenten

Docenten

André Kruithof

senior specialist energie en duurzaamheid

Ik ben André Kruithof, senior specialist bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. Ik ben voornamelijk actief op het gebied van de energieprestatie van gebouwen en duurzaamheid. Vanuit verschillende invalshoeken ben ik daarmee bezig, bijvoorbeeld vanuit projectadvisering, beleidsontwikkeling of normalisering. Hierdoor heb ik een compleet beeld en weet ik wat er bij verschillende partijen speelt.

Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring te delen. Dat geeft energie en levert ook bij mij weer nieuwe inzichten op.

Harm Valk

Senior Adviseur Energie & duurzaamheid - Nieman Raadgevende Ingenieurs

Bij Nieman Academie deel ik graag mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan in mijn werk als adviseur energie en duurzaamheid bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. Naast de nodige ervaring met projecten, werk ik de laatste jaren mee aan de vorming en implementatie van beleid bij overheid en marktpartijen.

Het leuke van training geven vind ik de interactie met de deelnemers. Ik leer zo zelf veel over actuele uitdagingen uit de praktijk, vanuit andere gezichtspunten dan die ik zelf als adviseur ken. Sowieso vind ik dat er sprake moet zijn van ‘samen leren’, want iedere vraag en gezichtspunt vormt een verrijking. Daarom verwelkom ik kennisuitwisseling tussen verschillende vakgebieden. De kern van mijn advieswerk ligt in de energietransitie in de gebouwde omgeving, maar ik kijk daarbij graag breder, naar integrale kwaliteit voor de eindgebruikers.  

Theo Haytink

adviseur energie en duurzaamheid

Ik ben Theo Haytink en ben werkzaam als adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs met als specialisatie energiezuinigheid, duurzaamheid en circulariteit. Ik houd me dagelijks bezig met nieuwbouw en renovatieprojecten. De uitdaging zit voor mij in het samen zoeken naar toekomstgerichte concepten en oplossingen. Daarnaast ben ik betrokken bij het opstellen van beleidsadvies en studies op het gebied van CO2-neutraliteit, Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG), de Standaard voor woningisolatie en circulaire energierenovaties.

Ik vind het leuk om kennis en vaardigheden vanuit mijn vakgebied te delen. Dit doe ik graag vanuit de Nieman Academie!

Beschikbare data

Welke datum komt jou uit?

Check onze agenda
12 september 2024
Inschrijven mogelijk

Training ‘Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad’

€425
12-09-2024 08:53 12-09-2024 08:53 Training ‘Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad’ Nieman Academie, Atoomweg 400 Utrecht, Utrecht Europe/Amsterdam Nieman info@nieman.nl
Inschrijven
Check onze agenda