Aan het laden…
Trainingen Bouwregelgeving & bouwbesluit

Praktische training Bouwregelgeving

Alles over het Bouwbesluit 2012 en de regelgeving in de verschillende omstandigheden, gebruiksgebieden en verblijfsruimten.

 

 • Type training Training
 • Niveau HBO
 • Lesvorm Klassikaal
 • Duur 8 uur
 • Kosten €850 excl. BTW
 • Inschrijven

Praktische training Bouwregelgeving

Introductie

De training

Deze praktische training gaat in op de basisbeginselen van het Bouwbesluit 2012: bijvoorbeeld de indeling in gebruiksfuncties en gebruiksgebieden, verblijfsgebieden en verblijfsruimten zodat je de daaraan gestelde eisen weet en deze vervolgens ook toe kunt passen. We behandelen de basisopzet en werking van de voorschriften waaronder de doelvoorschriften, middelvoorschriften en de aansturingstabellen.

Onderwerpen als gelijkwaardigheid en toepassing van NEN-normen komen aan de orde, maar ook de uitzonderingen van voorschriften bij de woonfunctie voor particulier eigendom en drijvende bouwwerken.

We bespreken de meest recente ontwikkelingen en wijzigingen van Bouwbesluit 2012. Door bespreking van praktijkvoorbeelden leer je de voorschriften praktisch toepassen.

Invoering Omgevingswet vanaf 1-1-2024

Ook bespreken we de Omgevingswet die per 1 januari 2024 in werking treedt. We geven aan wat de verschillen zijn tussen het Bouwbesluit 2012 en het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL), onderdeel van de Omgevingswet.

Deze training bieden wij aan als dagtraining waarbij je in de middag leert om de regelgeving in een casus toe te passen. Uiteraard is het ook mogelijk om het middaggedeelte te laten vervallen.

Voor wie?

Is deze training iets voor jou?

 • Architectenbureaus
 • Woningcorporaties
 • Werk- en projectvoorbereiders

Verder raden we deze training aan aan iedereen die de bouwregelgeving beter wil begrijpen en kunnen toepassen. Ook voor bouwprofessionals voor wie de Omgevingswet invloed zal hebben op hun werk is deze training een waardevolle aanvulling!

Resultaten

Na deze training kun je

 • Het Bouwbesluit 2012 begrijpen en de basisprincipes toepassen.
 • De wetgeving die voor jouw werk van belang is herkennen en toepassen.
 • De verschillen en gelijkenissen tussen het Bouwbesluit 2012 en het BBL begrijpen en de nodige principes toepassen waar nodig.
 • Top 5 veel voorkomende fouten en missers herkennen.
Datum

Programma

De training vindt plaats op 5 oktober  van 09:00 uur tot 17:00 uur. 

Docenten

Wie geeft deze training?

Femke Schrama-Groot

specialist bouwregelgeving

Mijn naam is Femke Schrama-Groot en ben sinds 2004 werkzaam bij Nieman. Ik ben gespecialiseerd in Bouwregelgeving en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Verder ben ik zowel afgestudeerd als bouwkundige aan de HAN als sociaal psycholoog aan de UvA. Binnen de Nieman Academie kan ik deze twee verschillende kennisgebieden combineren. Daarnaast vind ik het gewoon ontzettend leuk om kennis over te dragen. Het geeft veel voldoening wanneer mensen aan het eind van de dag meer weten en kunnen en met meer zelfvertrouwen hun werk kunnen doen.

Henry de Roo

Adviseur bouwregelgeving en omgevingsrecht.

Ik ben Henry de Roo. Als adviseur op het gebied van bouwregelgeving en omgevingsrecht opereer ik op het snijvlak van de juridische en praktische toepassing van de bouwregelgeving en omgevingsrecht.

Als docent neem ik ruim 20 jaar kennis en ervaring met praktijkverhalen mee. Ik geloof in een leven lang leren én leer deelnemers door te doen. Door complexe regelgeving eenvoudig te maken aan de hand van praktische voorbeelden draag ik op een informele manier mijn kennis over.

Joost Pothuis

senior adviseur bouwregelgeving

Sandra Keus

specialist bouwregelgeving

Ik ben Sandra Keus, sinds 2014 werkzaam bij Nieman. Mijn carrière ben ik begonnen bij een architectenbureau en in 2014 ben ik overgestapt naar Nieman. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld van bouwkundig tekenaar naar adviseur bouwregelgeving. Ik adviseer en bereken of gebouwen voldoen aan de huidige regelgeving. Hier hou ik mij bezig met het Bouwbesluit in de breedste zin van het woord. Ik zie mezelf als een generalist diek van alle onderwerpen wel iets weet, waardoor ik alle informatie van de specialisten aan elkaar kan koppelen. Dit is ook mijn kracht bij het geven van de trainingen voor de Nieman Academie. Ik zie het als een uitdaging om mensen op een praktische manier wegwijs te maken in de bouwregelgeving en te helpen met het uitwerken van oplossingen.

Beschikbare data

Welke datum komt jou uit?

Alle beschikbare trainingen zijn geweest.

Terug naar home

5 oktober 2023
Inschrijven mogelijk

Praktische training Bouwregelgeving

€850

excl.

06-04-2023 22:46 06-04-2023 22:46 Praktische training Bouwregelgeving In de Praktische training Bouwregelgeving leer je de basisbeginselen alles over het Bouwbesluit 2012 en hoe je de bouwregelgeving juist… Atoomweg 400, Utrecht Europe/Amsterdam Nieman info@nieman.nl
Inschrijven