Aan het laden…
Trainingen Bouwregelgeving

Praktische training Bouwregelgeving

Deze training is met name gericht op het BBL en de regelgeving rondom nieuwbouw, de gebruiksgebieden en verblijfsruimten.

 

 • Type training Training
 • Niveau HBO
 • Lesvorm Klassikaal
 • Duur 8 uur
 • Kosten €850
 • Inschrijven
Introductie

De training

Deze praktische training gaat in op de basisbeginselen van het Bbl: bijvoorbeeld de indeling in gebruiksfuncties en gebruiksgebieden, verblijfsgebieden en verblijfsruimten, zodat je de daaraan gestelde eisen weet en deze vervolgens ook toe kunt passen. We behandelen de basisopzet en werking van de voorschriften waaronder de doelvoorschriften, middelvoorschriften en de aansturingstabellen.

Onderwerpen als gelijkwaardigheid en toepassing van NEN-normen komen aan de orde, maar ook de uitzonderingen van voorschriften bij de woonfunctie voor particulier eigendom en drijvende bouwwerken.

We bespreken de meest recente ontwikkelingen en wijzigingen van het Bbl ten opzichte van het Bouwbesluit 2012. Door bespreking van praktijkvoorbeelden leer je de voorschriften praktisch toepassen.

Deze training bieden wij aan als dagtraining waarbij je in de middag leert om de regelgeving in een casus toe te passen. Uiteraard is het ook mogelijk om het middaggedeelte te laten vervallen.

 

Voor wie?

Is deze training iets voor jou?

 • Architectenbureaus
 • Woningcorporaties
 • Werk- en projectvoorbereiders

Verder raden we deze training aan aan iedereen die de bouwregelgeving beter wil begrijpen en kunnen toepassen. Ook voor bouwprofessionals voor wie de Omgevingswet invloed zal hebben op hun werk is deze training een waardevolle aanvulling!

Resultaten

Na deze training kun je

 • Het Bbl begrijpen en de basisprincipes toepassen.
 • De wetgeving die voor jouw werk van belang is herkennen en toepassen.
 • Top 5 veel voorkomende fouten en missers herkennen.
Datum

Programma

Docenten

Wie geeft deze training?

Femke Schrama-Groot

Specialist bouwregelgeving - Nieman Raadgevende Ingenieurs

Sinds 2004 werk ik bij Nieman. Ik ben gespecialiseerd in Bouwregelgeving en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Verder ben ik zowel afgestudeerd als bouwkundige aan de HAN als sociaal psycholoog aan de UvA. Binnen de Nieman Academie kan ik deze twee verschillende kennisgebieden combineren. Daarnaast vind ik het gewoon ontzettend leuk om kennis over te dragen. Het geeft veel voldoening wanneer mensen aan het eind van de dag meer weten en kunnen en met meer zelfvertrouwen hun werk kunnen doen.

Henry de Roo

Bouwbesluit(deskundige)| Omgevingswet| Wet kwaliteitsborging (Wkb)| TMA professional - Roobeek advies

Ik ben Henry de Roo. Als adviseur op het gebied van bouwregelgeving en omgevingsrecht opereer ik op het snijvlak van de juridische en praktische toepassing van de bouwregelgeving en omgevingsrecht.

Als docent neem ik ruim 20 jaar kennis en ervaring met praktijkverhalen mee. Ik geloof in een leven lang leren én leer deelnemers door te doen. Door complexe regelgeving eenvoudig te maken aan de hand van praktische voorbeelden draag ik op een informele manier mijn kennis over.

Jan Loogman

Hoofddocent Omgevingsrecht met specialisatie Bouwbesluit en Besluit bouwwerken leefomgeving - BOB opleiding, training en advies

Hoofddocent omgevingsrecht, bouwkundige.

Joost Pothuis

senior adviseur bouwregelgeving

Sandra Keus

specialist bouwregelgeving

Ik ben Sandra Keus, sinds 2014 werkzaam bij Nieman. Mijn carrière ben ik begonnen bij een architectenbureau en in 2014 ben ik overgestapt naar Nieman. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld van bouwkundig tekenaar naar adviseur bouwregelgeving. Ik adviseer en bereken of gebouwen voldoen aan de huidige regelgeving. Hier hou ik mij bezig met het Bouwbesluit in de breedste zin van het woord. Ik zie mezelf als een generalist diek van alle onderwerpen wel iets weet, waardoor ik alle informatie van de specialisten aan elkaar kan koppelen. Dit is ook mijn kracht bij het geven van de trainingen voor de Nieman Academie. Ik zie het als een uitdaging om mensen op een praktische manier wegwijs te maken in de bouwregelgeving en te helpen met het uitwerken van oplossingen.

Beschikbare data

Welke datum komt jou uit?

Check onze agenda
26 september 2024
Inschrijven mogelijk

Praktische training Bouwregelgeving

€850
26-09-2024 18:30 26-09-2024 18:30 Praktische training Bouwregelgeving In de Praktische training Bouwregelgeving leer je de basisbeginselen alles over het Bouwbesluit 2012 en hoe je de bouwregelgeving juist… Nieman Academie, Atoomweg 400 Utrecht, Utrecht Europe/Amsterdam Nieman info@nieman.nl
Inschrijven
Check onze agenda