Aan het laden…
Trainingen Energie(transitie) & duurzaamheid

Training circulair detailleren

Bij een circulair project moeten ook de details circulair zijn. Maar wat betekent dat? Gaat het dan om losmaakbaar en demontabel detailleren zodat hergebruik mogelijk is? Gaat het om (biobased) materiaalgebruik of gaat het wellicht om het toepassen van gerecyclede materialen. Er zijn vele mogelijkheden. Tegelijkertijd bieden de materialen, producten en elementen bescherming tegen weersinvloeden, of zijn ze toegepast in geluid- en brandwerende constructies. Dat vraagt aandacht bij de detaillering, daar waar al deze materialen en elementen elkaar ontmoeten. Niet alleen aandacht voor circulariteit maar ook voor bouwfysica en regelgeving.

 

  • Type training Training
  • Niveau HBO
  • Lesvorm Klassikaal
  • Duur 4 uur
  • Kosten €425 excl. BTW
  • Inschrijven

Training circulair detailleren

Introductie

De training

In deze training ontdek je hoe je elk detail van je bouwproject circulair inricht, want alleen dan maak je écht een verschil.

Je leert tijdens het ontwerp te komen tot duurzame, circulaire en robuuste details. Circulaire mogelijkheden zoals biobased materiaalkeuzes, demontabel en remontabel bouwen komen aan de orde. Ook leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden waar fysica, regelgeving en circulariteit samenkomen.

 

Voor wie?

Is deze training iets voor jou?

Deze training is ideaal voor architecten en werkvoorbereiders. We adviseren deze training voor iedereen die zich wil verdiepen in circulaire processen in de bouw.

Resultaten

Na deze training kun je

  • Circulaire ontwerpprincipes zoals Layers Brand en losmaakbaar detailleren gebruiken en toepassen.
  • De juiste circulaire materialen kiezen per ontwerp.
  • De onderlinge verbinding van materialen voorspellen en fysische consequenties voorzien.
  • Circulaire regel- en wetgevingen toepassen.
Programma

Wat ga je doen?

Docenten

Wie geeft deze training?

Peter Kuindersma

Innovator - Senior consultant - Ingenii Bouwinnovatie

Ik heb een grote passie voor de thema’s circulariteit, industrialisatie en innovaties op dit gebied. Als innovator wil ik bouwend Nederland inspireren en motiveren om ‘duurzaam’, ‘circulair’ en ‘gezond’ te bouwen. Dit doe ik door onderzoek, advies en innovatie. Industrialisatie, modulair bouwen en circulariteit zijn mijn specialismen.
Samenwerking met (markt)partijen en partners is voor mij heel belangrijk. De uitdagingen op het gebied van klimaat, milieu en grondstoffen zijn immers groot en alle kennis is nodig om deze complexe vraagstukken op te lossen.

Kennis is pas waardevol als het begrepen wordt en wordt toegepast! Ik draag hier graag mijn (circulaire) steentje aan bij. Inspiratie en enthousiasme zal tijdens mij lessen zeker niet ontbreken!

Innoveren doe je samen!

Beschikbare data

Welke datum komt jou uit?

18 september 2023
Inschrijven mogelijk

Training circulair detailleren

€425

excl.

18-09-2023 22:46 18-09-2023 22:46 Training circulair detailleren Hoe zorg je ervoor dat je project circulair is? In deze training ontdek je hoe je elk detail van je… Acoustic Experience Lab, Nobelstraat 16, Harderwijk Europe/Amsterdam Nieman info@nieman.nl
Inschrijven